Smelt wat boter in een grote diepe braadpan, bak de kip daarin rondom
bruin, neem het vlees uit de pan en bestrooi het met zout en peper.
Bak de spekreepjes 1-2 minuten in het achtergebleven bakvet, voeg dan de
ui, de knoflook en het bouquet garni toe en laat alles fruiten tot de ui
zacht is.
Doe de stukken kip terug in de pan, voeg de wijn toe en laat het geheel
met het deksel op de pan 20-25 minuten sudderen.
Neem de stukken kip dan weer uit de pan en houd ze warm.
Laat het wijnmengsel op hoog vuur snel tot ± 1/3 inkoken en roer er
de eierdooiers door.
Zet het vuur laag, voeg de room toe en laat de saus, onder voortdurend
roeren, dik worden.
Voeg de stukken kip toe en warm alles goed door, maar laat de saus niet
meer koken, anders gaat de room schiften.
Schep de stukken kip op de borden en schenk de saus erover.
Geef er rijst en een groene groente bij.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |